- 575 439 951
Wiedzę z zakresu żywienia i dietoterapii chorób zdobywała na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi, którego jest absolwentką ze stopniem magistra. W trakcie lat studenckich dbała o to, aby zapoznać się z zawodem dietetyka wielowymiarowo - aktywnie brała udział w życiu koła naukowego skoncentrowanego na żywieniu osób starszych, uczęszczała na staż w firmie organizującej szkolenia w zakresie żywienia, jak również odbywała praktyki w szpitalach.
Ważne są dla niej najnowsze wytyczne i doniesienia ze świata nauki. Swój aktualny stan wiedzy zawdzięcza uczęszczaniu co roku na konferencje oraz szkolenia.
Dzięki temu jest w stanie skutecznie pomagać osobą z problemem nadwagi i otyłości, cukrzycy typu II, nadciśnienia, hipercholesterolemii czy innych chorób dietozależnych.
W redukcji masy ciała kluczem są dla niej: dobrze zbilansowany smaczny jadłospis, wdrożenie ulubionej aktywności fizycznej, a przede wszystkim czerpanie radości z samego procesu zmiany. Sama jest miłośniczką podróży kulinarnych oraz sportów rekreacyjnych.
Praca z pacjentem daje jej ogromną satysfakcję, a ukoronowaniem wysiłków obu stron są widoczne efekty.